HIP-Groen-Leiden-Type-Gouda

Duurzame beschoeiing Gemeente Leiden

In het Stevenspark te Gemeente Leiden is HIP Groen beschoeiing type Gouda aangebracht. Door het innovatieve koppelsysteem is de nieuwe beschoeiing strak op de bestaande oeverlijn geplaatst zonder af te graven. Door de strakke plaatsing op de bestaande oeverlijn is er geen wateroppervlakte onttrokken. Dit is een plicht vanuit waterschappen om het waterbergende vermogen gelijk te houden.

Nog een groot voordeel is dat er na plaatsing zo minimaal mogelijk grond aangevuld hoeft te worden en er ook geen nazakingen zijn.

Snel en eenvoudige plaatsing

 

Twaalfmorgen-Reeuwijk-Beschoeiing

Reeuwijk

Mooie opdracht opgeleverd in recreatiegebied Twaalfmorgen aan de Reeuwijkse plassen. Voor stichting VEEN is er HIP Groen beschoeiing, type Gouda, met een hardhouten (FSC) afwerking.

Tienhoven-HIPgroen

Tienhoven

Slootweg beschoeiingen uit Groenekan plaatst HIP Groen beschoeiing voor een particuliere opdrachtgever in Tienhoven.
De oever is herhaaldelijk beschadigd door golfslag, om dit in de toekomst te voorkomen heeft men gekozen voor een duurzame oplossing.

Boskoop-beschoeiing-HIP-groen

Boskoop

Groener gaat het niet worden!
HIP Groen (leverancier) en Glas Groen (aannemer) uit Noordwijkerhout zorgen in Boskoop voor een duurzame oeverbescherming.
In opdracht van het Hoogheemraadschap Rijnland wordt hier 300 meter HIP geplaatst bij het Th. Braams gemaal.

Gouda-beschoeiing

Gouda

De van Gelder Groep is in Gouda begonnen met het plaatsen van HIP Groen beschoeiing.
Type “Gouda” (What’s in a name?) was ook al aan de andere oever gezet, nu komt er een combinatie met (houten) onderwaterbeschoeiing. Zo komt er meer ruimte voor flora en fauna.

Denekamp-HIPgroen-beschoeiing

Denekamp (Overijssel)

Voor het Waterschap Vechtstromen heeft HIP Groen beschoeiing geleverd voor een traject in Denekamp in het oosten van Twente.

De watergangen (20 m boven NAP) zijn hier van cruciaal belang voor de plaatselijke agrarische industrie en de waterwinning.

Door de vervanging van de oude beschoeiing voor HIP Groen is zijn deze weer voor langere tijd gewaarborgd als het gaat om oeverbescherming.

Krimpen aan den IJssel - beschoeiing

Krimpen aan den IJssel (Zuid-Holland)

In opdracht van de gemeente Krimpen aan den IJssel heeft HIP Groen beschoeiing geleverd aan de Fa. A. Molenaar uit Bergambacht.

Op twee locaties is de oude (houten) beschoeiing vervangen door combi-beschoeiing type Gouda.

Het Greenlabel van HIP Groen sluit mooi aan op de titel ”Groenste gemeente van Nederland” die Krimpen aan den IJssel dit jaar is geworden.