Pilot Kunststof Beschoeiing Houten

Gemeente Houten overtuigd door Pilotproject

Gemeente Houten zet een duurzame koers in door te kiezen voor kunststof beschoeiing van HIP Groen, specifiek het type Delfland. De overstap van traditionele beschoeiingsmethoden naar dit innovatieve systeem vereist een vooruitziende blik. Om goed te kunnen oriënteren te midden van de vele aanbieders en materialen op de markt, kan een pilotproject een aantrekkelijke optie zijn. HIP Groen begrijpt deze behoefte en heeft met een pilotproject aangetoond dat het systeem doet wat het beloofd, en dat nog eens in een indrukwekkend tempo. Voor gemeente Houten reden genoeg om de transitie naar duurzame oevers voort te zetten!

In de onderstaande fotoreportage transformeert de projectlocatie zichtbaar in een duurzame oever die er de komende 50 jaar weer prachtig bij ligt. Met een opdracht van 150 meter aan vervallen beschoeiing was er dringend behoefte aan vervanging. De oude hardhouten damwand was op sommige plekken langs de waterlijn ingestort, wat deze locatie ideaal maakte om de effectiviteit van HIP Groen te demonstreren.

Adviseren, inmeten, produceren en zelfs uitvoeren!

HIP Groen is geen doorsnee producent maar betrokken van de oriëntatie tot de uitvoering. Beschoeiing is maatwerk. Om de juiste materialen te produceren, moeten de juiste gegevens bekend zijn. Door het inmeten met GPS-technologie kan de oeverhoogte en het waterpeil in kaart worden gebracht. Deze meting is als onderdeel van het pilotproject door HIP Groen uitgevoerd. Tijdens de voorbereiding is het beheersorgaan van gemeente Houten op excursie geweest naar de productiehal van HIP Groen. Achter de schermen kregen ze een inkijkje in de productie van de schotten, die enkele dagen later op locatie werden verwerkt. Al met al heeft HIP Groen het complete project van A tot Z in handen genomen.

Hip groen medewerker

Schakel ons in!

Bent u benieuwd naar onze gratis opstartservice of heeft u advies nodig? Wij zorgen voor een vliegende start tijdens de werkvoorbereiding of uitvoering van uw project.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.