HIP Groen, duurzaam in de praktijk

Goed rentmeesterschap garandeert een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Daarom streven wij ernaar om onze beschoeiingen op een zo duurzaam mogelijke wijze te produceren. Dit heeft consequenties voor zowel de inkoop, verwerking als verkoop van het materiaal. Wij maken gebruik van keurmerken, bijvoorbeeld voor hout, om de duurzaamheid van ons materiaal te waarborgen. Daarnaast wordt onze werkwijze extern beoordeeld, wat resulteert in een valide duurzaamheidspaspoort. Wij zorgen ervoor dat al onze materialen traceerbaar zijn tot aan de bron, en de volledige distributieketen is gedocumenteerd en beoordeeld.

Duurzame materialen

Duurzame materialen

HIP Groen maakt gebruik van duurzame materialen waaronder Europees naaldhout en gerecycled plastic. Dit doen we om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

PEFC logo

Duurzaam bosbeheer

Al het naaldhout voor de HIP Groen beschoeiing is PEFC™-gecertificeerd. Met het PEFC-keurmerk wordt aangetoond, dat het gebruikte hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. In dit geval gaat het om Europees naaldhout.

Greenlabel logo

Duurzaamheidspaspoort

Om aan te tonen dat HIP Groen zo duurzaam bezig is laten we de producten en de werkwijze door een externe organisatie controleren.

LCA aanvragen

Wij zitten niet stil! Onlangs zijn we begonnen met het analyseren van de levenscyclus van ons beschoeiingsschot. Medio 2024 streven we naar een gunstige MKI-waarde in de Nationale Milieudatabase. Vraag hem nu alvast bij ons aan, en wij zorgen dat hij automatisch in uw mailbox verschijnt zodra deze beschikbaar is.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.