Duurzaam ondernemen

Goed rentmeesterschap garandeert een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Daarom streven wij ernaar om onze beschoeiingen op een zo duurzaam mogelijke wijze te produceren. Dit heeft consequenties voor zowel de inkoop, verwerking als verkoop van het materiaal. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van keurmerken, om de duurzaamheid van ons materiaal te waarborgen. Daarnaast wordt onze werkwijze extern beoordeeld, wat resulteert in een valide LCA rapport. Zo zorgen wij ervoor dat al onze materialen traceerbaar zijn tot aan de bron, en de volledige distributieketen is gedocumenteerd en beoordeeld.

Sticker HIP Groen LCA MKI waarde

LCA-rapport

De beschoeiingen van HIP Groen zijn volledig onderzocht. Het onderbouwingsrapport is nu beschikbaar in de Nationale Milieudatabase (NMD) en DuboCalc, waardoor u de milieu-impact van onze beschoeiing kunt vergelijken met andere constructies.

PEFC logo

Duurzaam bosbeheer

Al het naaldhout voor de HIP Groen beschoeiing is PEFC™-gecertificeerd. Met het PEFC-keurmerk wordt aangetoond, dat het gebruikte hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. In dit geval gaat het om Europees naaldhout.

Duurzame materialen

Duurzame materialen

HIP Groen maakt gebruik van duurzame materialen waaronder Europees naaldhout en gerecycled plastic. Dit doen we om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.