Over HIP Groen

HIP Groen vindt zijn oorsprong in het zusterbedrijf Multi-Tuin en Landschap, dat gespecialiseerd is in groen- en waterbouwprojecten. Met ruim 20 jaar expertise in beschoeiingsconstructies besloot het bedrijf tot een innovatieve stap. Het traditionele hardhouten paal-schot systeem werd getransformeerd tot een milieuvriendelijke, circulaire beschoeiing van hoogwaardig kunststof en naaldhout.

Naast duurzame beschoeiingen is er behoefte aan meer duurzame producten voor de groene buitenruimte zoals faunatrappen, damwand renovatie en effectieve verankering. Om in deze behoefte te voorzien is HIP Groen B.V. opgericht.

HIP Groen staat voor Hogendoorn Innovatieve Producten, en werkt met enthousiasme aan het verduurzamen van oevers. 

Team aan het woord

Egbert

Egbert | Eigenaar

Met passie voor gedegen oplossingen en toewijding aan mijn vak, ging ik naar de tekentafel om een duurzaam alternatief te ontwikkelen voor tropisch hardhout in beschoeiingsconstructies. Onze beschoeiing benadert materiaalgebruik op een efficiënte manier en helpt zowel de opdrachtgevers als uitvoerders om aanschaf- en milieukosten te besparen. Dit heeft geleid tot de oprichting van onze BV, waar we blijven streven naar innovatie in de waterbouw.

Wouter | Technisch adviseur

Op mijn 15e begon ik als stagiair met het plaatsen van beschoeiingen, en al snel kreeg ik mijn eerste zelfstandige klus rondom de boerderij van mijn ouders. Door jaren van ervaring in werkvoorbereiding en projectbegeleiding raakte ik betrokken bij de ontwikkeling ons beschoeiingsschot, in participatie met de gemeente Gouda. Tot op de dag van vandaag onderneem ik graag verantwoord, omdat de aarde ons in bruikleen is gegeven. Deze drive vertaalt zich naar een goed product en de juiste toepassing ervan, wat alleen mogelijk is door het opbouwen van duurzame relaties en betrokkenheid. Daar krijg ik energie van; die ik goed kan gebruiken wanneer ik dagelijks op de fiets mijn woon-werkroute afleg.

Wouter
Yannick

Yannick | Adviseur


Na het afronden van mijn opleiding Commerciële Economie in 2022, kwam ik bij HIP Groen terecht. Ik kon mij al snel vinden in de bedrijfsfilosofie en ik ben trots op de meerwaarde die we leveren in de waterbouwsector. Mijn doel is om het no-nonsense karakter van HIP Groen te vertalen naar onze communicatie en service, zodat we nog meer oevers kunnen verduurzamen met prachtige producten waar zowel opdrachtgevers als aannemers van profiteren.

Gurgen | Productiespecialist

Alweer een tijd geleden ben ik vanuit Armenië naar Nederland gekomen. Sinds dien werk ik met plezier bij HIP Groen in de productiehal. Mijn belangrijkste taken liggen bij het maken van uw bestelling. Ik zorg ervoor dat de schotten op de juiste hoogte in elkaar worden gezet, en doe kwaliteitscontroles. Verder houd ik de voorraad bij en maak ik het transport gereed.

Gurgen
Pieter

Pieter | Expert

Als ervaren kraanmachinist overzie ik het volledige proces van het plaatsen van beschoeiingen. Na jarenlange ervaring met traditionele hardhouten beschoeiing, heb ik me toegelegd op het specialiseren in het plaatsen van HIP Groen. Dit doe ik nu al geruime tijd met veel plezier, en ik heb al aanzienlijk wat kilometers in de vingers. Hierdoor kan ik de fijne kneepjes van het vak eenvoudig overbrengen aan aannemers die nog niet vertrouwd zijn met dit systeem.

Gerbert | Expert

“Het verkopen van beschoeiingen is meer voor nodig dan een goed verhaal. Als 15-jarige stagiair hielp ik voor het eerst met het plaatsen van een beschoeiing. De eerste zelfstandige klus kwam snel daarna rondom de boerderij van mijn ouders. In de jaren erna kon ik doorgroeien in het proces van werkvoorbereiding en projectbegeleiding in de GWW en was ik betrokken bij de participatie met gemeente Gouda voor de ontwikkeling van ons schot type Gouda. Door deze brede persoonlijke ontwikkeling en opgedane technische kennis kan ik voor ieder beschoeiingproject met het juiste advies komen. Niet alleen een goed verhaal maar kennis en passie voor oeverbescherming.”

“De aarde is ons in bruikleen gegeven en hier verantwoord mee omgaan zou de standaard moeten zijn. Met mijn opgedane ervaring vind ik het een uitdaging om specifiek in onze branche dit verantwoorde beheer te vertalen naar een product en vooral de juiste toepassing en verwerking. Dit werkt naar mijn mening het beste door een goede relatie op te bouwen met opdrachtgevers, hier haal ik energie uit. Energie die ik goed kan gebruiken wanneer ik dagelijks op de fiets mijn woon-werkroute afleg.”

Wouter
HIP Groen Duurzame Materialen 1

Duurzame materialen
van Europese bodem

De vraag naar duurzame en circulaire producten in de waterbouw groeit gestaag. In een tijd waarin de vraag naar grondstoffen stijgt, terwijl de beschikbaarheid ervan afneemt, is dit een logische ontwikkeling. HIP Groen begrijpt deze trend en streeft ernaar toonaangevend te zijn in het leveren van verantwoorde producten.

Lees hoe we dit doen

Samen realiseren we mooie projecten

gemeente kaag en braassem
de heer land en water
hoogheemraadschap van delfland
de stichtse rijnlanden
Logo HHNK
Logo Multituin en Landschap
Logo BAM
Logo gemeente Gouda
Logo gemeente Leiden
Logo gemeente Den Helder
Logo gemeente Utrecht
Logo waterschap Vechtstromen

HIP Groen onderscheidt zich als geen ander. Wij zijn geen doorsnee producent met een focus op massaproductie en strikte targets. Bij ons draait alles om betrokkenheid en een persoonlijke aanpak. Zo communiceert u altijd met een ervaren deskundige die je kan bijstaan met waardevol advies, bij elk uniek vraagstuk.

Wij zijn betrokken van begin tot eind, van de projectvoorbereiding tot de uiteindelijke uitvoering en afronding. Regelmatig staan we met onze voeten in de klei voor het verlenen van gratis opstartservice en persoonlijke begeleiding bij een HIP Groen project. Zo zijn we al jarenlang een vertrouwde partner voor de rijksoverheid, provincies, gemeenten, recreatie- en waterschappen, aannemers en projectontwikkelaars. Samen hebben we talloze oevers verduurzaamd die bijdragen aan een groenere toekomst.

Bekijk opgeleverde projecten
Hip groen medewerker

Advies nodig?

Hoe eerder wij bij uw vraagstuk betrokken worden, hoe beter wij u kunnen helpen. Neem gerust contact met ons op zodat wij wat voor u kunnen betekenen.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.