Over HIP Groen

HIP Groen vindt zijn oorsprong in het zusterbedrijf Multi-Tuin en Landschap, dat gespecialiseerd is in groen- en waterbouwprojecten. Met ruim 20 jaar expertise in beschoeiingsconstructies besloot het bedrijf tot een innovatieve stap. Het traditionele hardhouten paal-schot systeem werd getransformeerd tot een milieuvriendelijke, circulaire beschoeiing van hoogwaardig kunststof en naaldhout.

Naast duurzame beschoeiingen is er behoefte aan meer duurzame producten voor de groene buitenruimte zoals faunatrappen, damwand renovatie en effectieve verankering. Om in deze behoefte te voorzien is HIP Groen B.V. opgericht.

HIP Groen staat voor Hogendoorn Innovatieve Producten, en werkt met enthousiasme aan het verduurzamen van oevers. 

Team aan het woord

Egbert

Egbert | Oprichter

“Met een passie voor gedegen oplossingen en een diepgaande betrokkenheid bij mijn vak, stond ik voor de uitdaging om een duurzaam alternatief te vinden voor tropisch hardhout in beschoeiingsconstructies. Dit leidde tot een grondig onderzoek naar materialen en systemen.

In dit onderzoek viel mij op dat er in waterrijke gebieden veel waardevol materiaal onder water verspild wordt, waar slechts een klein deel boven het water uit komt. Zodoende ontwikkelde zich onze innovatieve beschoeiingsoplossing.

Sindsdien hebben we onvermoeibaar gewerkt aan het verfijnen van ons concept en hebben we talloze gemeenten en organisaties geholpen met deze kostenbesparende en duurzame beschoeiingsoptie. Onze toewijding aan het vinden van oplossingen voor uitdagende vraagstukken heeft geleid tot de oprichting van deze BV, waarmee we blijven streven naar innovatie en duurzaamheid in waterbouwprojecten.

Wouter | Technisch adviseur

“Voor het verkopen van beschoeiingen is meer nodig dan een goed verhaal. Als 15-jarige stagiair hielp ik voor het eerst met het plaatsen van een beschoeiing. De eerste zelfstandige klus kwam snel daarna, rondom de boerderij van mijn ouders. In de jaren erna kon ik doorgroeien in het proces van werkvoorbereiding en projectbegeleiding in de GWW en was ik betrokken bij de participatie met gemeente Gouda voor de ontwikkeling van ons schot type Gouda. Door deze brede persoonlijke ontwikkeling en opgedane technische kennis kan ik voor ieder beschoeiingproject met het juiste advies komen. Het draait niet alleen om een goed verhaal, maar om kennis en passie voor oeverbescherming.

De aarde is ons in bruikleen gegeven, en hier verantwoord mee omgaan zou de standaard moeten zijn. Met mijn opgedane ervaring vind ik het een uitdaging om specifiek in onze branche dit verantwoorde beheer te vertalen naar een product en vooral de juiste toepassing en verwerking ervan. Dit werkt naar mijn mening het beste door een goede relatie op te bouwen met opdrachtgevers, hier haal ik energie uit. Energie die ik goed kan gebruiken wanneer ik dagelijks op de fiets mijn woon-werkroute afleg.”

Wouter
Yannick

Yannick | Adviseur

“In 2022 heb ik mijn opleiding Commerciële Economie succesvol afgerond. Na mijn afstuderen kwam ik bij HIP Groen terecht en al snel leerde ik het bedrijf goed kennen. Wat me direct opviel, was de passie waarmee er binnen het bedrijf gewerkt werd en de enorme daadkracht om een waardevol product op de markt te brengen. Hierbij ligt de focus op goed rentmeesterschap. Dit is iets waar ik me volledig aan kan wijden.

Ik sta volledig achter de denkwijze van HIP Groen en ben trots op de kwaliteit die we leveren. Het is mijn streven om het no-nonsense karakter van HIP Groen te vertalen naar de communicatie en service die we bieden. Op die manier kunnen we nog meer oevers verduurzamen met prachtige producten waar zowel opdrachtgevers als aannemers van profiteren.”

Gurgen | Productiespecialist

“Alweer een tijd geleden ben ik vanuit Armenië naar Nederland gekomen. Sinds dien werk ik met plezier bij HIP Groen in de productiehal. Mijn belangrijkste taken liggen bij het maken van uw bestelling. Ik zorg ervoor dat de schotten op de juiste hoogte in elkaar worden gezet, en doe kwaliteitscontroles. Verder houd ik de voorraad bij en maak ik het transport gereed.”

Gurgen
Pieter

Pieter | Expert

“Als ervaren kraanmachinist overzie ik het volledige proces van het plaatsen van beschoeiingen. Na jarenlange ervaring met traditionele hardhouten beschoeiing, heb ik me toegelegd op het specialiseren in het plaatsen van HIP Groen. Dit doe ik nu al geruime tijd met veel plezier, en ik heb al aanzienlijk wat kilometers in de vingers. Hierdoor kan ik de fijne kneepjes van het vak eenvoudig overbrengen aan aannemers die nog niet vertrouwd zijn met dit systeem.”

Gerbert | Expert

“Het verkopen van beschoeiingen is meer voor nodig dan een goed verhaal. Als 15-jarige stagiair hielp ik voor het eerst met het plaatsen van een beschoeiing. De eerste zelfstandige klus kwam snel daarna rondom de boerderij van mijn ouders. In de jaren erna kon ik doorgroeien in het proces van werkvoorbereiding en projectbegeleiding in de GWW en was ik betrokken bij de participatie met gemeente Gouda voor de ontwikkeling van ons schot type Gouda. Door deze brede persoonlijke ontwikkeling en opgedane technische kennis kan ik voor ieder beschoeiingproject met het juiste advies komen. Niet alleen een goed verhaal maar kennis en passie voor oeverbescherming.”

“De aarde is ons in bruikleen gegeven en hier verantwoord mee omgaan zou de standaard moeten zijn. Met mijn opgedane ervaring vind ik het een uitdaging om specifiek in onze branche dit verantwoorde beheer te vertalen naar een product en vooral de juiste toepassing en verwerking. Dit werkt naar mijn mening het beste door een goede relatie op te bouwen met opdrachtgevers, hier haal ik energie uit. Energie die ik goed kan gebruiken wanneer ik dagelijks op de fiets mijn woon-werkroute afleg.”

Wouter
HIP Groen Duurzame Materialen 1

Duurzame materialen
van Europese bodem

De vraag naar duurzame en circulaire producten in de waterbouw groeit gestaag. In een tijd waarin de vraag naar grondstoffen stijgt, terwijl de beschikbaarheid ervan afneemt, is dit een logische ontwikkeling. HIP Groen begrijpt deze trend en streeft ernaar toonaangevend te zijn in het leveren van verantwoorde producten.

Lees hoe we dit doen

Samen realiseren we mooie projecten

gemeente kaag en braassem
de heer land en water
hoogheemraadschap van delfland
de stichtse rijnlanden
Logo HHNK
Logo Multituin en Landschap
Logo BAM
Logo gemeente Gouda
Logo gemeente Leiden
Logo gemeente Den Helder
Logo gemeente Utrecht
Logo waterschap Vechtstromen

HIP Groen onderscheidt zich als geen ander. Wij zijn geen doorsnee producent met een focus op massaproductie en strikte targets. Bij ons draait alles om betrokkenheid en een persoonlijke aanpak. Zo communiceert u altijd met een ervaren deskundige die je kan bijstaan met waardevol advies, bij elk uniek vraagstuk.

Wij zijn betrokken van begin tot eind, van de projectvoorbereiding tot de uiteindelijke uitvoering en afronding. Regelmatig staan we met onze voeten in de klei voor het verlenen van gratis opstartservice en persoonlijke begeleiding bij een HIP Groen project. Zo zijn we al jarenlang een vertrouwde partner voor de rijksoverheid, provincies, gemeenten, recreatie- en waterschappen, aannemers en projectontwikkelaars. Samen hebben we talloze oevers verduurzaamd die bijdragen aan een groenere toekomst.

Bekijk opgeleverde projecten
Hip groen medewerker

Advies nodig?

Hoe eerder wij bij uw vraagstuk betrokken worden, hoe beter wij u kunnen helpen. Neem gerust contact met ons op zodat wij wat voor u kunnen betekenen.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.