HIP Groen oevercheck

Overweegt u HIP Groen, maar weet u niet waar te beginnen? Doorloop deze checklist in slechts drie stappen, en ontvang na afloop gratis advies van onze technisch expert Wouter, samen met een bijbehorende prijsindicatie. Zo helpen wij u een stap verder naar een weloverwogen keuze van de juiste beschoeiing.

We zijn graag betrokken bij uw project! Als u technische vragen heeft, kunt u altijd bij ons aankloppen, of het nu gaat om projectvoorbereiding of vragen tijdens de verwerking. Neem gerust contact met ons op of vraag een afspraak aan, en wij trekken onze lieslaarzen aan of komen vrijblijvend met een demo schot naar uw locatie.

Laagste waterpeil

Indien er een vast waterpeil, ofwel een polderpeil, gehandhaafd wordt, is er meestal sprake van een zomer- of winterpeil. Het winterpeil is dan het laagst mogelijke peil. Raadpleeg het peilbesluit bij het waterschap als dit gegeven onbekend is.

Te keren hoogte

Meet het hoogteverschil tussen het maaiveld en het laagste waterpeil. Met andere woorden: hoe ver komt de beschoeiing maximaal boven het laagste waterpeil uit, in de gewenste situatie?

Slootdiepte

Meet de afstand van de vaste bodem tot het laagste waterpeil. Doe dit door eenvoudigweg een plank op verschillende plekken in de vaste bodem te drukken. Houd rekening met eventuele obstakels zoals puin of slib. Als er puin aanwezig is, geef dit aan. Indien u een sliblaag tegenkomt, druk dan door totdat de harde, vaste bodem bereikt is. Lees vanaf de plank de hoogte tot aan het wateroppervlak af. Als er digitale metingen beschikbaar zijn, voeg deze dan toe aan de bijlage.

Grondsoort Talud

Geef aan met welke grondsoort het talud of maaiveld wordt aangevuld.

Grondsoort bodem

Geef aan uit welke grondsoort de bodem bestaat. Indien dit niet bekend is, kunt u de bodemkaart van Nederland raadplegen.

Bestanden uploaden

Voeg, indien beschikbaar, de volgende documenten toe aan de bijlage:

  • Foto's van de huidige situatie
  • Plattegronden
  • Digitaal oeverprofiel
  • Geotechnisch bodemonderzoek (sondering)
  • Werkbestek
  • DWG-tekeningen
  • Overige project specifieke informatie

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.