Levenscyclusanalyse (LCA-Rapport)

Wij zitten niet stil! Om aan te tonen dat HIP Groen duurzaam handelt, laten we de producten en de werkwijze door een externe organisatie controleren en toetsen. Onlangs hebben we de levenscyclusanalyse van ons beschoeiingsschot in kaart laten brengen. Dit betekent dat onze beschoeiing nu ook aantoonbaar duurzaam en circulair is, bekroond met een zeer gunstige MKI-waarde.

MKI / ECI waarde

Deze zogenoemde milieukostenindicator (MKI) of Environmental Cost Indicator (ECI) neemt alle relevante milieueffecten van het product onder de loep, voegt ze samen in één enkele score van milieukosten en drukt ze vervolgens uit in euro’s. Zo krijgt u een concreet beeld van de totale milieu impact van onze beschoeiing. Om ervoor te zorgen dat de score relevant en representatief is, hebben we alle levensfasen van onze beschoeiing mee laten wegen, van constructiefase tot einde levensduur. Bovendien zijn we uit gegaan van een compleet schot, inclusief benodigde bevestigingsmaterialen. Op deze manier krijgt u ons schot tenslotte ook aangeleverd.

MKI waarde LCA rapport HIP Groen

LCA aanvragen

U kunt de officiële onderbouwing van de levenscyclusanalyse binnenkort terugvinden in de Nationale Milieudatabase (NMD) en DuboCalc. Wilt u de milieu impact van HIP Groen vergelijken met andere constructies? Vraag dan het volledige LCA-rapport bij ons op door het onderstaande formulier in te vullen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Downloads

Downloads

Vul eenmalig je e-mailadres in en krijg toegang tot alle downloads op de website.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.