Duurzame beschoeiing Schiphol

Schiphol verduurzaamt zijn oevers!

Sinds kort is Schiphol begonnen met het verduurzamen van zijn oevers met HIP Groen. In de komende jaren wordt dit ambitieuze project in hoog tempo uitgevoerd door BAM Infra Nederland, met de expertise van Firma Gebroeders Bastiaan als onderaannemer, die al aanzienlijke voortgang heeft geboekt. Een vliegende start zullen we maar zeggen. Het beheersen van de juiste verwerkingstechniek is van cruciaal belang om onze duurzame beschoeiing snel en efficiënt te plaatsen.

Groot peilverschil

Schiphol, met zijn vele watergangen en hoger gelegen taluds, vereist een doordachte aanpak. Het werk wordt daarom uitgevoerd vanaf een vlonder. Een significant voordeel van ons systeem is het gebruik van naaldhout in de schotten, waardoor het totale gewicht aanzienlijk lager is. Dit lichte gewicht maakt de schotten uiterst handelbaar en draagt bij aan de efficiëntie van het werk op locatie. Het gekozen beschoeiing type Delfland heeft een kerende hoogte van ruim 40 centimeter HDPE kunststof. Dit is nodig om het peilverschil op te vangen zodat het naaldhout onder de waterlijn niet droog komt te staan.

Alles over duurzame oeverbescherming!

Cover van de whitepaper over duurzame oeverbescherming, uitgegeven door HIP Groen

Eenvoudig hergebruik

Een belangrijke overweging voor Schiphol was niet alleen de duurzaamheid van het systeem, maar ook de mogelijkheid om het ontwerp moeiteloos te verwijderen en op een andere locatie te herplaatsen na verloop van tijd. Mede dankzij deze eigenschap is Schiphol gecharmeerd geraakt van HIP Groen beschoeiing.

We zijn verheugd om bij te dragen aan de ecologische verantwoordelijkheid van een van de drukste luchthavens ter wereld.

Hip groen medewerker

Schakel ons in!

Bent u benieuwd naar onze gratis opstartservice of heeft u advies nodig? Wij zorgen voor een vliegende start tijdens de werkvoorbereiding of uitvoering van uw project.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.