3 redenen waarom HIP Groen niet voor een houten beschoeiing kiest

Leestijd:

Een houten beschoeiing is populair in de aannemerij vanwege zijn natuurlijke uitstraling en biologische herkomst. Toch zal de keuze voor hout op de lange termijn minder voordelig uitpakken dan een kunststof beschoeiing. Bij HIP Groen kiezen we daarom voor de combinatie van HDPE-kunststof schotten met naaldhouten planken onder de waterlijn. Dit resulteert in een duurzame en prijsconcurrerende oplossing die tot wel twee keer langer meegaat dan een volledig houten beschoeiing. Het combi-schot is bestand tegen verwering die kan ontstaan door temperatuurwisselingen, schimmels, insecten en vocht, waardoor het niet zal rotten of splijten. Bovendien bestaat het product uit gerecyclede materialen en is aan het einde van zijn levensduur 100% recyclebaar, waardoor het circulair en milieuvriendelijk is. Hieronder zetten we graag de voordelen voor u op een rijtje:

Langere levensduur dan hardhouten beschoeiingen

HDPE kunststof is al jaren beproefd en heeft een significant langere levensduur dan hout. Terwijl een houten beschoeiing kan worden aangetast door schimmels, insecten en vocht, is een kunststof beschoeiing bestand tegen al deze factoren. HDPE kunststof, dat wordt toegepast in de schotten van HIP Groen, is bestand tegen invloeden van de omgeving en zal niet verzwakken of afbreken tijdens de lange levensduur van de beschoeiing. HDPE kunststof is namelijk een thermoplastisch polymeer dat bestand is tegen invloeden van de omgeving, zoals UV-straling en temperatuurschommelingen. Daarnaast is het materiaal constructief en stootbestendig tijdens het verwerken van de beschoeiing en kan tijdens het transport en de installatie veel weerstand bieden zonder te breken of te barsten.

Milieuvriendelijker alternatief op hardhouten beschoeiingen

Hoewel hardhout een hernieuwbare grondstof is, is het kappen van deze tropische bomen schadelijk voor het milieu. Kunststof beschoeiing kan worden geproduceerd uit gerecyclede materialen en is 100% recyclebaar aan het einde van zijn levensduur, wat het een milieuvriendelijkere keuze maakt dan houten beschoeiing. Daarnaast komt al het toegepaste naaldhout uit Europese productiebossen waar kaalslag tot een minimum wordt beperkt.

Kunststof beschoeiingen zijn goedkoper dan hardhouten beschoeiingen

Naarmate de hoogte van het schot toeneemt, wordt het gebruik van naaldhout in het kunststof schot van HIP Groen een kosteneffectief alternatief voor hardhouten beschoeiingen of volledig kunststof oplossingen. Naaldhout is over het algemeen goedkoper dan hardhout om verschillende redenen. Naaldhout, zoals sparren- of dennenhout, is overvloediger en heeft een snellere groeicyclus dan hardhoutsoorten zoals Azobe of Angelim Vermelho. Hierdoor is naaldhout gemakkelijker en in grotere hoeveelheden beschikbaar.

De toekomst van hardhout beschoeiingen

Hoewel een houten beschoeiing nog steeds een goede optie kan zijn voor bepaalde situaties, zal de combinatie van kunststof schotten en vurenhouten planken onder de waterlijn in veel gevallen de beste keuze zijn vanwege de hierboven genoemde redenen. Niet alleen is het voordeliger, het is ook beter voor het milieu en het heeft een langere levensduur.

Beste keuze voor uw beschoeiing

Op zoek naar een duurzame en onderhoudsarme oplossing voor uw beschoeiing? Ontdek ons duurzame alternatief op de houten beschoeiing of neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie?

Bent u overtuigt van onze producten? Bekijk dan één van de onderstaande pagina’s of neem contact met ons op.

Volg ons op LinkedIn!

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.