Maatwerk faunatrappen in Weert

Noodzaak voor maatwerk faunatrappen in Weert

Voor de gemeente Weert zijn er maatwerk faunavoorzieningen geprefabriceerd en ter plaatse gemonteerd. De maatwerk faunatrappen zijn gerealiseerd in de bassins aan de Kampershoek 2.0. Dit bassin dient als waterberging om oppervlaktewater van nabij gelegen logistieke panden op te vangen. Het water wordt vervolgens via ondergrondse structuren afgevoerd naar nabij gelegen oppervlaktewater. Het bassin is een afgesloten bak waardoor vooral eendenkuikens slecht of nauwelijks uit de bassins kunnen komen. De noodzaak van een faunatrap werd pijnlijk zichtbaar toen er bij laag water een koppel eendenkuikens vast kwamen te zitten in de bassins. De brandweer en dierenambulance zijn ter plaatse geweest en hebben de eenden uit het afgesloten bassin bevrijd.

Faunatrappen in Weert

Na de reddingsoperatie zijn er door de brandweer direct tijdelijke faunatrappen aangebracht. Vervolgens heeft HIP Groen de opdracht gekregen om definitieve eendentrappen aan de betonnen wanden te realiseren. Er is gebruik gemaakt van FSC gecertificeerde hardhouten planken met daarop latjes geschroefd om grip te creëren. De eendentrappen zijn op strategische plekken aangebracht, onder andere op de hoeken van de rechthoekige bassins en ertussen met een maximale afstand van circa 50 m.

Zorgplicht

Door het plaatsen van de faunatrappen voldoet de gemeente Weert aan de zorgplicht zoals opgenomen in de wet natuurbescherming (art 1.11, lid 1 en 2). HIP Groen helpt u graag om aan deze zorgplicht te voldoen. Naast de productie en leverantie van onze standaard eendentrappen, realiseren wij zoals in Weert ook maatwerk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en/of advies.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze producten? Bekijk dan één van de onderstaande pagina’s of neem contact met ons op.
Beschoeiingen | Faunatrappen | Afwerking op beschoeiingen
Volg ons op LinkedIn!

Hip groen medewerker

Schakel ons in!

Bent u benieuwd naar onze gratis opstartservice of heeft u advies nodig? Wij zorgen voor een vliegende start tijdens de werkvoorbereiding of uitvoering van uw project.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.