Duurzame beschoeiing Capelle aan den IJssel

Kunststof beschoeiing onder uitvoering van Kraaijeveld

Bij het grootschalige opknapproject van de wijk Schollevaar Zuid, was de vervanging van de bestaande beschoeiing een essentiële stap. Reeds na 25 jaar dienst te hebben gedaan, was de oude beschoeiing van vurenhout met creosootolie compleet versleten en niet meer geschikt voor gebruik. Bovendien is deze omstreden techniek vanwege de vervuilende werking inmiddels verboden. Daarom was het tijd voor een moderne, duurzame oplossing.

Gerecycled kunststof en hernieuwbaar naaldhout

HIP Groen bood de perfecte oplossing in de vorm van hun duurzame beschoeiing type Gouda. Dit nieuwe type beschoeiing is gemaakt van een combinatie tussen gerecycled HDPE kunststof en hernieuwbaar naaldhout en gaat vele malen langer mee dan zijn voorganger. Alvorens het project van start ging, heeft HIP Groen de oever zorgvuldig ingemeten. Hierop zijn de schotten, met een hoogte van 70 cm, geproduceerd en klaargemaakt voor installatie.

Eenvoudige verwerking

Tijdens de uitvoering van het project is het materiaal met precisie en efficiëntie verwerkt. De schotten zijn circa 5 cm in de vaste bodem getrild, wat resulteert in een stevige grondkering die de komende 50 jaar zonder problemen stand zal houden. Dankzij de solide constructie en de snelle verwerkingstechniek kijkt aannemer Kraaijeveld dan ook zeer tevreden terug op het project. De samenwerking met HIP Groen heeft gezorgd voor een succesvolle en duurzame transformatie van de beschoeiing in de wijk Capelle aan den IJssel, en bewoners kunnen nu nog vele jaren genieten van een veilige en milieuvriendelijke oever.

Hip groen medewerker

Schakel ons in!

Bent u benieuwd naar onze gratis opstartservice of heeft u advies nodig? Wij zorgen voor een vliegende start tijdens de werkvoorbereiding of uitvoering van uw project.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.