Beschoeiing vervangen

Leestijd:

Beschoeiingen spelen een essentiële rol in het behoud van de stabiliteit van onze kostbare oevers en waterwegen. Het tijdig vervangen van de beschoeiing is daarom ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de oevers in tact blijven. Maar hoe weet u of de beschoeiing toe is aan vervanging? En hoe gaat het vervangen van een beschoeiing?

Hoe lang gaat een beschoeiing mee?

Een hardhouten beschoeiing gaat slechts 25 jaar mee en is daarna al niet meer bruikbaar. Hoewel het grootste gedeelte onder water goed bewaard is gebleven, moet de beschoeiing worden vervangen vanwege houtrot langs de waterlijn, waardoor deze niet meer functioneel is. Lees alles over hoe lang een beschoeiing meegaat.

Waarom moeten beschoeiingen vervangen worden?

De meeste beschoeiingen worden nog altijd van hardhout gemaakt. Door het blootstellen aan de elementen wordt het hardhout na verloop van tijd slechter en kan het gaan rotten. Dit kan leiden tot erosie, instabiliteit van de oever en zelfs schade aan aangrenzende eigendommen zoals woningen, tuinen en wegen.
Het structureel en frequent uitvoeren van grootschalige inspecties van beschoeiingen is belangrijk, zodat de vervangingsbehoefte volledig in kaart te gebracht kan worden en problemen vroegtijdig worden geïdentificeerd. Nalatige controle en wachten tot beschoeiingen verjaard zijn, kan leiden tot kostbare reparaties en ernstige gevolgen voor het milieu en de veiligheid.

Wanneer moet een beschoeiing vervangen worden?

Er zijn verschillende tekenen dat het tijd is om uw beschoeiing te vervangen:

Schade aan het hout: Als u scheuren, rot of andere vormen van slijtage opmerkt, is het essentieel om actie te ondernemen.
Instabiliteit van de oever: Wanneer u merkt dat de oever begint te verzakken of instabiel wordt, is het tijd om de beschoeiing te vernieuwen.
Veranderingen in waterpeil: Als het waterpeil aanzienlijk is gestegen of gedaald, kan dit de levensduur van uw beschoeiing negatief beïnvloeden.
Milieurisico’s: In het verleden werd hout behandeld met creosootolie. Dit komt in de loop van tijd komt deze stof los van het hout en in de bodem en het water terecht, waardoor bodem- en waterverontreiniging ontstaat. Dit kan schadelijk zijn voor het milieu en de biodiversiteit in de omgeving aantasten. Preventieve vervanging is daarom ten zeerste aan te raden.

Beschoeiing eenvoudig vervangen

Na het verwijderen van de oude beschoeiing raden we aan om een duurzaam alternatief terug te plaatsen. De schotten van HIP Groen bestaan uit duurzaam en gerecycled HDPE kunststof, op- en boven de waterlijn. Dit materiaal is beproefd tegen de tand des tijds en de elementen. De kunststof delen zorgen er namelijk voor dat er geen houtrot op kan treden aan het hout. Bovendien zorgt het voor een technische levensduur van 50 jaar. Om te voorkomen dat dit materiaal onnodig onder de waterlijn verspild wordt, combineren we het met naaldhout. Deze combinatie zorgt voor een betaalbaar, constructief geheel dat dubbel zo lang mee gaat als een traditioneel hardhouten schot. Lees alles over de voordelen van HDPE kunststof beschoeiingen.

Waarom Kiezen voor HIP Groen?

HIP Groen staat bekend om haar jarenlange ervaring in het produceren van hoogwaardige beschoeiingen. Voordelen van HIP Groen beschoeiingen zijn onder andere:

  • Duurzame Materialen: We maken gebruik van duurzame, milieuvriendelijke materialen om ervoor te zorgen dat uw beschoeiing lang meegaat en geen onderhoud nodig heeft. Zo hoef je minder vaak je beschoeiing te vervangen.
  • Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat elk project uniek is. Onze experts werken nauw met u samen om maatwerkoplossingen te bieden die aan uw specifieke behoeften voldoen. Bovendien zijn de HIP Groen beschoeiingen bijna altijd toepasbaar.
  • Vakkundig Team: Ons team van ervaren professionals is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige materialen en staat garant voor een efficiënte en vakkundige installatie.

Beschoeiing vervangen is van vitaal belang om de stabiliteit en duurzaamheid van uw oever te waarborgen. HIP Groen is uw vertrouwde partner voor hoogwaardige beschoeiingsoplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Meer informatie?

Bent u overtuigt van onze producten? Bekijk dan één van de onderstaande pagina’s of neem contact met ons op.

Volg ons op LinkedIn!

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.