Hoe lang gaat een beschoeiing mee?

Leestijd:

HIP Groen duurzame kunststof beschoeiingen zijn uniek in hun soort. De gemiddelde levensduur van een beschoeiing van HIP Groen is namelijk 50 jaar. Dat is twee keer langer als traditionele hardhouten beschoeiingen. Dat komt doordat onze beschoeiingsschotten niet gemaakt zijn van hardhout, maar van gerecycled HDPE kunststof. Door het gebruik van kunststof maakt houtrot geen kans!

Hoe lang gaat een hardhouten beschoeiing mee?

De gemiddelde hardhouten beschoeiing gaat ongeveer 25 jaar mee. Daarna is het hoog tijd om de beschoeiing te vervangen. Ondanks dat hardhout minder snel gaat rotten dan andere houtsoorten, moet het dus na pakweg 25 jaar weer verwijderd worden uit de slootkant. Lees meer over de nadelen van hardhouten beschoeiingen.

Hoe kan het dat HIP Groen beschoeiingen langer mee gaan?

Zoals benoemd zijn HIP Groen beschoeiingen anders dan standaard beschoeiingen. De beschoeiingen worden namelijk gemaakt door gerecycled HDPE kunststof te combineren met duurzaam geproduceerd vurenhout.

Houtrot treedt altijd op wanneer nat hout in contact komt met zuurstof. De combinatie van kunststof met hout zorgt ervoor dat het hout niet in contact staat met de waterlijn, en dus ook niet met zuurstof. Hiermee wordt voorkomen dat het hout gaat rotten. Dit is gelijk de reden waarom een HIP Groen beschoeiing twee keer zo lang mee gaat.

Hoe lang gaat beschoeiing mee?

Kan ik een houten beschoeiing vervangen voor een kunststof beschoeiing?

Wanneer een hardhouten beschoeiing het einde van zijn levensduur heeft bereikt moeten ze worden vervangen om de stabiliteit van de oever te waarborgen. Gelukkig is het eenvoudig om een duurzame kunststof beschoeiing te plaatsen waar de versleten hardhouten beschoeiing is aangebracht. Met een HIP Groen beschoeiing zit je bovendien voor de komende 50 jaar gebakken!

Meer informatie?

Bent u overtuigt van onze producten? Bekijk dan één van de onderstaande pagina’s of neem contact met ons op.

Volg ons op LinkedIn!

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.