Beschoeiingen in Wormer

Kunststof beschoeiing strak langs de bestaande oever

Bij de herinrichting van het ketelhuisterrein te Wormer is de beschoeiing verduurzaamd. Bij het vervangen van oude beschoeiingen is de uitdaging om de bestaande oever te volgen, strak tegen de kant te werken en tegelijkertijd een rechte lijn te maken. Omdat de buizen op het schot gefixeerd worden alvorens het schot op de bodem staat, is het belang van slotbouten overbodig. Hierdoor werk je strak tegen de kant, wat aanzienlijk tijd en geld bespaart tijdens het aanvullen van de grond.

Kaarsrechte lijnen met kunststof beschoeiing

De grondstof HDPE (High-Density Polyethylene) van beschoeiing type Gouda heeft unieke mechanische eigenschappen in vergelijking met traditionele materialen zoals hardhout. Het is flexibel maar tegelijkertijd sterk en stijf, wat resulteert in een hoge buigzaamheid zonder te breken. Dit in tegenstelling tot hardhout, dat vatbaarder is voor kromtrekken, splijten en rotten.

Het succesvol gebruik van kunststof in beschoeiingsschotten vereist zowel de juiste materiaalkeuze, zoals HDPE, als een zorgvuldige constructie. Daarnaast is een goede verwerking van essentieel belang voor een mooi en duurzaam resultaat. Beschoeiingen vormen een gespecialiseerd vakgebied waar materiaalkennis en vakmanschap samenkomen. Als deze combinatie slaagt is het resultaat een kaarsrechte beschoeiingslijn die tenminste 50 jaar stand houdt.

Hip groen medewerker

Schakel ons in!

Bent u benieuwd naar onze gratis opstartservice of heeft u advies nodig? Wij zorgen voor een vliegende start tijdens de werkvoorbereiding of uitvoering van uw project.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.