Beschoeiing en Damwand combinatie in Krimpen

Combi damwand van naaldhout en brugdekprofielen

In Krimpen is een unieke samenwerking tussen de duurzame beschoeiing en de innovatieve combi damwandplanken van HIP Groen te bewonderen. De damwandplanken van HIP Groen zijn geschikt voor het zware werk. De unieke combinatie tussen GVK profielen en naaldhouten planken, van maar liefst 8 cm dik, maakt dit mogelijk. Deze planken kunnen tot wel 2 meter grond keren en een maximale lengte van 8 meter bereiken.

Veer en groef planken van GVK

Deze glasvezelversterkte kunststof planken werden oorspronkelijk ontworpen als brugdekprofielen. HIP Groen heeft ze vervolgens geïnnoveerd voor toepassing in zware grondkeringen. Dit resulteert in een ongeëvenaarde sterkte. Op de foto’s is duidelijk te zien hoe de constructie van deze damwandplank in elkaar zit. De GVK profielen worden geprefabriceerd en in de productiehal over de naaldhouten planken geschoven en gefixeerd. Het profiel voorkomt dat de plank na verloop van tijd bezwijkt door rotting aan de waterlijn, wat het meest kritieke punt is. Deze alternatieve kering is betaalbaar, eenvoudig te verwerken en is niet van natuurlijk hout te onderscheiden. De komende 50 jaar zal deze kering onvermoeibaar zijn werk blijven doen.

Hip groen medewerker

Schakel ons in!

Bent u benieuwd naar onze gratis opstartservice of heeft u advies nodig? Wij zorgen voor een vliegende start tijdens de werkvoorbereiding of uitvoering van uw project.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.