Kunststof beschoeiing Kwekerij Boskoop

Groener gaat Boskoop niet worden

Groener gaat het niet worden! Aannemer Glas Groen uit Noordwijkerhout realiseerde duurzame oeverbescherming in Boskoop. In opdracht van het Hoogheemraadschap Rijnland is hier 300 meter HIP geplaatst bij het Th. Braams gemaal. Boskoop prijkt met talloze boomkwekerijen waarvan er ruim 800 verspreid zijn over een gebied van 1100 hectare. Dit groene domein wordt omringd door honderden kilometers aan waterwegen en sloten, die essentieel zijn voor drainage.

Beschoeiing van golfplaten

Omdat kwekerijen beschikken over vele hectares grond met kilometerslange aanliggende sloten is het plaatsen van beschoeiing onoverkomelijk. Het plaatsen of vervangen van beschoeiing is een kostbare operatie. Om die reden wordt er vaak naar goedkope alternatieven gezocht. Beschoeiing in Boskoop bestaat daarom vaak uit een constructie van hardhouten palen met achterliggende golfplaten; ook wel platenbeschoeiing genoemd. Omdat Boskoop een slap veengebied is met diepe sloten, moeten de schotten hoog genoeg zijn om uitspoeling en verzakking te vermijden. Asbestvrije golfplaten bieden daarom een budgetvriendelijk alternatief ten opzichte van hardhouten planken en zijn tot wel 15% per meter voordeliger dan een standaard beschoeiing.

Echter, omdat dergelijke constructies na 25 jaar niet meer functioneren, kijken kwekers met een vooruitziende blik naar alternatieven. Het is tenslotte een kostbare ingreep om na 25 jaar een constructie te vervangen in een moeilijk begaanbaar gebied als deze. Met HIP Groen beschoeiing worden kwekerijen voorzien van een constructieve beschoeiingsoplossing met een prijsconcurrerende aanschafprijs. Bovendien kan de eigenaar zich de komende 50 jaar vrijwaren van kopzorgen over gebrekkige beschoeiing met bodemverzakking als gevolg.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze producten? Bekijk dan één van de onderstaande pagina’s of neem contact met ons op.
Beschoeiingen | Faunatrappen | Afwerking op beschoeiingen
Volg ons op LinkedIn!

Hip groen medewerker

Schakel ons in!

Bent u benieuwd naar onze gratis opstartservice of heeft u advies nodig? Wij zorgen voor een vliegende start tijdens de werkvoorbereiding of uitvoering van uw project.

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.