Voor het Plassenschap Loosdrecht zijn 4-tal op maat gemaakte Reeëntrap geproduceerd en ter plaatse aangebracht. De trappen zijn gesitueerd aan de s’Gravenlandse vaart te Loosdrecht. De reeëntrappen zijn een maatwerk product en gefabriceerd in overleg met de opdrachtgever. Er is gebruikt gemaakt van blank staal voor de constructie in combinatie met duurzaam gerecycled kunststof. De trappen zijn ter plaatse aan de reeds aangebrachte oeverbescherming gemonteerd. Deels is dit ook een duurzame oeverbescherming van HIP Groen type Delfland. Door grote en stevige griplatten aan te brengen is er voldoende grip voor de reeën om uit het water te klimmen.

Er is specifiek voor blank staal gekozen om uitloochening van zink of andere coatings in het water te voorkomen. Ondanks enige corrosie door de jaren heen zal de levensduur in combinatie met het gerecycled kunststof gelijk zijn aan de duurzame oeverbescherming waar ze op gemonteerd zijn. De levensduur zal minimaal 40 jaar zijn.

De trappen kunnen ook door andere kleine fauna zoals eenden en ganzen gebruikt worden. De trappen zijn strategisch geplaatst ter hoogte van naastgelegen begroeiing en bos. Dit zijn bij uitstek de plekken waar onder andere de reeën willen oversteken. Voor de kleinere fauna zoals eenden en egels hebben wij ook goedkopere en eenvoudiger uitgevoerde eendentrappen. Deze leveren wij in een aantal standaard maten uit voorraad. Toch liever iets anders op maat? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.