Levenscyclusanalyse (LCA) officieel!

Leestijd:

HIP is nu bewezen Groen!

Bij HIP Groen zetten we een grote stap voorwaarts in de circulaire transitie. De recent uitgevoerde Levenscyclusanalyse (LCA) van onze kunststof beschoeiing schotten type Gouda en type Delfland toont indrukwekkende resultaten. Met slechts 1,90 euro per vierkante meter, uitgaande van schot type Gouda met hoogte 100 cm, is dit de beste score in zijn soort. De LCA is officieel getoetst volgens het NMD (Nationale Milieu Database) protocol. Bent u benieuwd wat dit concreet betekent voor uw beschoeiingsprojecten? Lees dan verder! Of vraag direct het volledige LCA-rapport bij ons op.

Wat is een LCA?

Een LCA beoordeelt de totale milieueffecten van een product gedurende zijn hele levenscyclus. Dit resulteert in een MKI-waarde (Milieu Kosten Indicator), die alle relevante milieueffecten van een product samenvat in één score. Deze score laat zien hoeveel milieulast een product veroorzaakt, uitgedrukt in euro’s. De vuistregel is: hoe lager het bedrag, hoe beter voor het milieu.

Wij zijn transparant over grondstofgebruik en emissies en presenteren een score die alle fases van de levensduur van ons product omvat: van de winning van grondstoffen, productie en distributie, tot aan de verwerking, het gebruik en de uiteindelijke recycling. Dit betekent dat de hele keten van A tot Z is vastgelegd. Daarbij zijn alle materialen meegewogen in de beoordeling. HIP Groen levert tenslotte een compleet systeem: schotten, palen en bevestigingsmateriaal. Tel uit je winst!

HIP Groen volledige levenscyclus

Enkele voordelen op een rij

De gunstige MKI-waarde van 1,90 euro per vierkante meter betekent dat onze beschoeiing een aantoonbaar lage last legt op het milieu, gedurende zijn gehele levensloop. Voor u als gebruiker biedt dit meerdere voordelen:

Verantwoord ondernemen: Nu HIP Groen deelneemt aan de NMD, kunt u erop vertrouwen dat u een verantwoorde beschoeiing inkoopt, die is ontworpen met aandacht voor duurzaamheid en minimale milieueffecten. Dit verkleint de ecologische voetafdruk van uw projecten. Bovendien draagt deze maatschappelijk verantwoorde keuze bij aan het imago van uw organisatie.

Certificering: Klimt uw organisatie steeds hoger op de CO2-prestatieladder en streeft u naar duurzaamheidscertificaten, dan kan het gebruik van beschoeiing met een gunstige LCA-score helpen om aan de criteria te voldoen en beter te presteren. 

Einde levensduur scenario

Daarnaast werkt een lage milieubelasting kostenbesparend. Een belangrijke reden voor de lage MKI-waarde van HIP Groen beschoeiing is het retourbeleid. Hierbij worden de schotten na einde levensduur ingenomen en gerecycled of hergebruikt. Dit scenario voorkomt dat oude beschoeiing na einde levensduur als afval moet worden afgevoerd, wat doorgaans een aanzienlijke kostenpost oplevert. 

De beschoeiingsschotten van HIP Groen zijn hoogwaardig gerecycled en modulair opgebouwd. Daardoor kunnen de materialen efficiënt teruggewonnen worden zonder dat daar kosten voor in rekening worden gebracht. Dit heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar ook op uw portemonnee. Zo hopen we in de toekomst kilometers oude schotten een nieuw leven in te blazen!

Milieuvriendelijke beschoeiing

Aanvankelijk zijn onze beschoeiingsschotten ontworpen met aandacht voor milieu-impact, zonder concessies te doen aan de constructiesterkte. Het principe, dat zich nu ook in de lage milieukosten uitwijst, is simpel. De schotten zijn op- en boven de waterlijn gemaakt van sterk, slagvast materiaal dat hoogwaardig recyclebaar is. Deze grondstof betreft een homogene stroom van 100% zuiver HDPE. Dit zorgt voor een levensduur van 50 jaar en maakt de constructie uiterst robuust tijdens de verwerking. Onder de waterlijn kan tot ruim 90% van het schotvolume aangevuld worden met naaldhout, een hernieuwbare grondstof met een kostenbesparende functie. Zo combineren we het beste van twee werelden. 

Al met al bewijst het efficiënte beschoeiingssysteem zijn waarde nu ook op papier. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is al sinds jaar en dag onze drijfveer en deze score is een kroon op het werk.

Meer informatie?

Bent u overtuigt van onze producten? Bekijk dan één van de onderstaande pagina’s of neem contact met ons op.

Volg ons op LinkedIn!

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.