Hoe werkt HIP Groen beschoeiing?

Leestijd:

HIP Groen heeft zich erop toegelegd om een kwaliteitsproduct te ontwerpen, en dat is terug te zien aan het resultaat. Een combi kunststof beschoeiing die met recht innovatief genoemd mag worden. 

Zorgvuldig ontworpen

In het kunststof paneel van HIP Groen beschoeiingen zijn kamers aangebracht die voor de nodige stevigheid zorgen. De bovenwand van het paneel is dikker en wordt ondersteund door houten klampen. Zo heeft het schot genoeg draagkracht om de impact van een trilblok of sorteergrijper te weerstaan. ‘Hufterproof’ zullen we maar zeggen.

Het kunststof paneel is onlosmakelijk met naaldhouten planken verbonden. Het schot is namelijk een volledig geïntegreerd product dat bestaat uit hoogwaardig, duurzaam en hernieuwbaar materiaal. Perfect op elkaar afgestemd.

Om dit duidelijker te maken volgt hier een gedetailleerde uitleg van de verbindingen:

  1. De houten planken en klampen zijn met weerhaken verbonden aan het kunststof paneel.
  2. De buis wordt op zijn beurt bevestigd aan het paneel.
  3. Bovendien bevestig je de buis nog eens extra aan de houten planken, om een stevige fixatie onder de waterlijn te garanderen.
Ontwerp van het duurzame beschoeiingsschot van HIP Groen.

Complete beschoeiing

Wij leveren een compleet en afgemonteerd systeem, waardoor seriematig werken op de bouwplaats mogelijk is. Je ontvangt een prefab schot op maat, buizen, cilindrisch gefreesde palen en bijhorende ijzerwaren. Het ontwerp houdt rekening met alle mogelijke montage slagen die tijdens het werk voorkomen. Zo beschikt het paneel over een centreer-gat, waarmee de buis gemakkelijk op de juiste plaatsen aan het schot kan worden vastgeschroefd. Het benodigde Torx bitje en de RVS schroeven worden meegeleverd.

Illustratie van het pen-gat systeem waarmee de buis op het beschoeiingsschot gemonteerd wordt.

De schroef bijt zich vast in de bus die speciaal hiervoor aan de achterzijde van het paneel is ontworpen. Bovendien zijn alle gaten voorgeboord.

Illustratie van de kamers en bussen in het HIP Groen beschoeiingsschot van HDPE kunststof.

HIP Groen beschoeiing plaatsen

Als de schotten zijn uitgelopen en de buizen vast zitten, tril je de schotten in de vaste bodem. Onze opgeklampte schotten zorgen voor een traditionele verbinding en de koppeling van de schotten is eenvoudig met behulp van de bijgeleverde koppelschroef. Het tijdrovende proces van het uitzetten van palen is verleden tijd. Als de schotten staan, druk je de palen simpelweg door de buizen heen in de grond. Ook slotbouten zijn overbodig want de paal zuigt zich vol met water en klemt zich vast tegen de wand van de buis.

Desgewenst kan het systeem verankerd worden en kan er een antiworteldoek aan het schot bevestigd worden. Dit is echter niet altijd noodzakelijk. Het schot bestaat voor het grootste gedeelte één geheel en heeft voldoende overlap en fixatie. Hierdoor kan het systeem uitermate strak geplaatst worden. Uitspoelen is daarom niet aan de orde.

Hoewel beschoeiing plaatsen een expertise is, kan iedereen die welwillend is een HIP Groen beschoeiing plaatsen.

DWG profiel van een HIP Groen beschoeiing.

Meer informatie?

Bent u overtuigt van onze producten? Bekijk dan één van de onderstaande pagina’s of neem contact met ons op.

Volg ons op LinkedIn!

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.