Sustainable Development Goals toegepast in beschoeiingen

Leestijd:

Toepassing SDG’s in beschoeiingen

Je bent waarschijnlijk bekend met de Sustainable Development Goals als je op deze pagina bent aanbeland. Zo niet, dan ga je daar nu kennis mee maken! De SDG’s komen voort uit de eerder gestelde millennium ontwikkelingsdoelen (Millennium Development Goals – MDG’s), en zijn sinds 2016 op nationaal en internationaal niveau in het leven geroepen. De doelen gelden als duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Onze Rijksoverheid brengt in kaart hoe Nederland presteert op deze duurzame ontwikkelingsdoelen en welke initiatieven en thema’s de revue passeren.

SDG 12 ‘Verantwoorde consumptie en productie’

Een goed rentmeester neemt verantwoordelijkheid. Daarom proberen we toonaangevend te zijn in onze branche en geven we inzicht in de toepassing van SDG’s in ons vakgebied. Wij ontwikkelen onze combi beschoeiingen met 100 procent gerecycled HDPE, en bewust geen mix van verschillende (kunststof) recyclestromen. Hiermee minimaliseren wij de afvalstroom en zorgen we dat het product na einde levensduur opnieuw toegepast kan worden. Daarnaast passen wij naaldhout uit duurzaam beheerde bossen toe, met het PEFC keurmerk. Deze unieke combinatie heeft een technische levensduur van 50 jaar, dat twee keer zo lang is als traditionele beschoeiingen van tropisch hardhout. SDG 12 heeft betrekking op het efficiënter toepassen van grondstoffen, verlagen van de druk op het milieu en het verminderen van de afhankelijkheid van die (fossiele) grondstoffen. Wij nemen dit duurzame ontwikkelingsdoel als uitgangspunt, zodat wij onze handelswijze kunnen monitoren op basis van de speerpunten die binnen dit thema vallen.

NL Greenlabel toetst deze statements en doorlicht ons hele productieproces van A tot Z, met behulp van een extern ingenieursbureau. Dit betekent dat zowel de toegepaste grondstoffen als het uiteindelijke hergebruik onder de loep worden genomen. De assessoren zien er op toe dat alle grondstoffen duurzaam zijn en, indien mogelijk, uit biologische bronnen worden gewonnen. Daarnaast toetsen ze of het eindproduct is voorbereid op langdurig gebruik en of het recyclaat hoogwaardig kan worden hergebruikt zodat de afvalstroom beperkt blijft. Om uitstoot tijdens het productieproces te minimaliseren dienen de hernieuwbare energie en hulpbronnen zo zuinig mogelijk te worden ingezet. HIP Groen neemt deel aan de kennisdeling van NL Greenlabel en haar partners omdat er altijd een duurzaam alternatief is dat krachtiger bijdraagt aan de circulaire economie.

Hoe kan ik een steentje bijdragen?

Wij delen graag onze kennis. Wil je meer informatie over onze handelswijze of onze producten? Bekijk dan één van de onderstaande pagina’s of neem contact met ons op.

Duurzaamheidspaspoort A | Beschoeiingen

Meer informatie?

Bent u overtuigt van onze producten? Bekijk dan één van de onderstaande pagina’s of neem contact met ons op.

Volg ons op LinkedIn!

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.