Hoe duur is een beschoeiing?

Leestijd:

Bij het bepalen van de juiste beschoeiing voor uw project, is een kostenraming van essentieel belang. Beschoeiingen vereisen aanzienlijke investeringen vanwege de kostbare materialen en de intensieve arbeid die nodig is voor installatie of vervanging. Het onderzoeken van de prijs per strekkende meter is slechts één aspect van de overweging. Daarnaast is het van even groot, zo niet groter belang om te kijken naar duurzaamheid en levensduur.

Een bekend gezegde luidt: “Goedkoop is duurkoop.” Dit geldt zeker voor beschoeiingen. De verstrekkende gevolgen komen we helaas vaak in de praktijk tegen. Een verkeerde materiaalkeuze of verwerking kan leiden tot aanzienlijke problemen en extra kosten op de lange termijn. Daarom is het cruciaal om niet alleen te focussen op de initiële prijs, maar vooral op de investering over tijd. We laten u in dit bericht graag het prijsvoordeel zien van een combi-beschoeiing van gerecycled kunststof en naaldhout.

Wat kost een meter beschoeiing?

Er bestaan verschillende soorten beschoeiingen, waarvan de meest voorkomende van hout of kunststof zijn. Deze hebben elk hun eigen eigenschappen, duurzaamheid en toepassingsgebied. De kosten van een beschoeiing zijn zeer uiteenlopend en variëren afhankelijk van het materiaal, de lengte, de hoogte en eventuele maatwerkopties. Over het algemeen kost een strekkende meter beschoeiing tussen de € 150 tot € 300, inclusief installatiekosten.

Hoe duur is kunststof beschoeiing?

Prijs is vaak een doorslaggevende factor bij het overwegen van een geschikte oeverconstructie. Vooral bij grote arealen waar overheden kilometers beschoeiing beheren, begrijpen wij het belang van een betaalbaar systeem. Hoewel duurzaamheid een prioriteit is en een prijskaartje heeft, moeten de kosten te verantwoorden zijn tegenover de belastingbetaler.

Als we specifiek naar kunststof beschoeiingen kijken, moeten we begrijpen dat kunststof een prijzig materiaal is. Daarentegen is kunststof een duurzaam alternatief voor hardhout, met een aanzienlijk langere levensduur. De prijs per strekkende meter kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld kost kunststof beschoeiing tussen de € 50 en € 75 per strekkende meter, exclusief installatiekosten.

Het onnodig toepassen van kunststof onder water kan de kosten aanzienlijk verhogen, vooral bij diepere oevers en toenemende schothoogtes. Dit geldt ook voor hardhout, wat zonde is om onder water weg te stoppen. Het kritieke punt van een beschoeiing bevindt zich tenslotte alleen op de waterlijn en daarboven. Daarom is een kosteneffectieve aanpak om kunststof te combineren met een zacht naaldhout onder water. Zo behoud je de levensduur van duurzame kunststof beschoeiing zonder het onnodige gebruik van kostbare materialen onder water. Het overzicht hieronder geeft weer dat de prijs van kunststof beschoeiing in combinatie met naaldhout daalt ten opzichte van hardhout, wanneer de schothoogte toeneemt.

Schothoogte beschoeiingKosten tropisch hardhout beschoeiing per strekkende meterKosten kunststof beschoeiing per strekkende meterPercentage prijsverschil
60 cm€ 61€ 76+ 14%
80 cm€ 71€ 74+ 7%
100 cm€ 83€ 80– 3%
120 cm€ 115€ 91– 21%
140 cm€ 133€ 94– 29%
Prijsindicatie per strekkende meter beschoeiing anno 2024

Hoewel de bovengenoemde kosten indicatief zijn, geven ze duidelijk weer wat het prijstechnische belang is van de juiste materiaalkeuze. De aanschafkosten voor kunststof beschoeiing liggen bijna gelijk aan die van hardhouten beschoeiing. Maar als we de dubbele levensduur van kunststof beschoeiing in ogenschouw nemen, blijkt dat hardhouten beschoeiing dubbel zo duur is op de lange termijn. Dit maakt een kunststof beschoeiing economisch voordeliger. Bent u geïnteresseerd in onze prijsconcurrerende oplossing? Doe dan vrijblijvend een prijsaanvraag.

Ontdek ook onze Duurzame Combi-Beschoeiing!

Animatie HIP Groen beschoeiing

Wat kost het plaatsen van een beschoeiing?

Beschoeiing plaatsen is een vakspecialistisch gebied. Het succes van een effectieve beschoeiingsconstructie hangt naast materiaal voor een groot deel af van de juiste verwerking. Specialisten rekenen voor het zetten van een beschoeiing ongeveer € 50 tot € 150 euro per strekkende meter. De prijs is onder anderen afhankelijk van de ondergrond, bereikbaarheid voor machines en hulpmiddelen.

De snelheid waarmee een beschoeiing wordt geplaatst is afhankelijk van de eenvoud van het systeem. Een eenvoudiger systeem maakt doorgaans een efficiëntere plaatsing mogelijk en kan resulteren in lagere installatiekosten. Wij hebben veel zorg besteed aan het innoveren van ons systeem. Bent u nieuwsgierig naar onze aanpak? Bekijk dan onze instructievideo.

Meer informatie?

Bent u overtuigt van onze producten? Bekijk dan één van de onderstaande pagina’s of neem contact met ons op.

Volg ons op LinkedIn!

Contactformulier

Neem direct contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

De beller is sneller: +31 (0) 85 75 000 75

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.