HIP Groen Damwand in het Stadspark aan de Tiendepenninglaan in Gorinchem

Gorinchem – Combi-damwand

HIP Groen levert een combi-damwand die bestaat uit glasvezelversterkt composiet (GVC) en naaldhout. Gemeente Gorinchem werd enthousiast van dit innovatieve product en heeft dit op twee locaties toegepast. Eén van de locaties is het Stadspark wat op de afbeeldingen te zien is.

De damwanden zijn voorzien van verankering en zijn afgewerkt met een hardhouten gording en hardhouten dekplank. Ook zijn er enkele doorvoeren aangebracht ten behoeve van hemelwaterafvoer.

Het GVC-deel van de damwand is voorzien van een bruine kleur met houtnerfpatroon. Het patroon wordt als inlegvel meegegoten in de plank en slijt hierdoor niet. GVC is reeds een bewezen product, maar het is erg prijzig. Door het te combineren met voordelig Europees naaldhout kan HIP Groen een duurzaam product aanbieden tegen een betaalbare prijs. Deze combi-damwand heeft een technische levensduur van tenminste 50 jaar.
De werkwijze bij plaatsing is traditioneel en hetzelfde als bij een hardhouten damwand. Ten behoeve van hoekoplossingen in de damwand levert HIP Groen stalen hoekprofielen.
Bent u benieuwd naar dit product? Neem geheel vrijblijvend contact op.